We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Svetlana Slapšak o pismu: "Takoj sem videla, da je nekaj sumljivega"

6 23 170
08.06.2018

Sumljive pošiljke z belim prahom danes niso prejeli le v DZ, ampak tudi nekateri znani Slovenci na svojih domačih naslovih. Prah po pošti sta dobila tudi znana kritičarka, znanstvenica in antropologinja Svetlana Slapšak, ki je fotografijo kuverte, skupaj s sporočilom in belim prahom objavila na svojem Facebook profilu.

"Vse je v redu, karanteno so nam odpravili in nam povedali, da pošiljka ni bila nevarna," nam je okoli 14.30 povedala Slapšakova, ki je o dogodku takoj obvestila policijo. "Policisti so prišli v desetih minutah, zaprli ulico in vhod in ves čas smo bili pod stražo. Nato so prišli v skafandrih in pregledali pošiljko," opisuje postopek antropologinja, ki se sicer s kritikami srečuje na internetu. "Na internetu se vsi izživljajo, kolikor jim je potrebno." Slapšakova je sicer takoj videla, da je nekaj sumljivega, saj je bilo pismo zelo tanko. "Kot da v pismu ni ničesar. Zato sem ga zelo pazljivo odprla in videla, da je v njem samo kos papirja, občutila sem tudi prah na prstih." Doda, da je takšno pošiljko prejela prvič in upa, da tudi zadnjič.

Odziv uredništva
V uredništvu Večera smo zgroženi zaradi groženj naši kolumnistki Svetlani Slapšak. Svetlana Slapšak piše za Večer že leta in vedno smo bili ponosni, da je kot izjemna intelektualka naša sodelavka. Ostro obsojamo in zavračamo ustrahovanje kritičnih ljudi, poleg Svetlane Slapšak so beli prah danes prejeli še nekateri drugi. Temeljna odgovornost vseh nas je, da ne dopustimo, da Slovenija kot družba zdrsne proti coni somraka, kjer dobivajo grožnje in sovražni govor domovinsko pravico. Temu je bolj glasno in odločno kot kdajkoli treba reči No passaran! Dolžnost pristojnih organov je, da ljudi, ki na ta način ustrahujejo in grozijo, najdejo. Svetlana Slapšak ima polno podporo uredništva Večera in jutri lahko berete v prilogi V soboto njeno novo kolumno.

Podobno pošiljko je prejel tudi nekdanji poslanec Jerko Čehovin, ki je potrdil, da........

© Večer