We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Le kam se zmeraj mudi slovenskim voznikom?

8 0 0
20.05.2018

Preden se človek z avtomobilom odpravi na 6000 kilometrov dolgo pot, ki vodi skozi več držav, se je na dolgo vožnjo seveda potrebno ustrezno pripraviti. Ne zgolj načrtovati postankov in najustreznejše poti do cilja, pri tem nam je tako ali tako zelo v pomoč navigacija, temveč se pozanimati tudi o cenah goriva, sistemih cestninjenja in navadah voznikov v tujini. Nedavno smo na poti do Lizbone, ki je letos gostila Pesem Evrovizije, prevozili pet držav (poleg Slovenije še Italijo, Francijo, Španijo in Portugalsko), premagali 3000 kilometrov v eno smer in pri tem spoznali marsikatero prometno posebnost.

Na pot smo se odpravili z osebnim avtomobilom Renault talisman karavan, saj smo potrebovali dovolj prostora za prtljago. Vozilo je bilo udobno, imelo je tako avtomatski menjalnik, tempomat, kot tudi navigacijo, kar je precej olajšalo vožnjo. Do meje z Italijo nam je bila pot znana, saj smo jo že večkrat prevozili, nadaljevanje vožnje proti Milanu pa je že pomenilo prilagajanje na nekoliko drugačen stil vožnje.

Za Italijane velja, da so precej agresivni vozniki. Vendar sploh ni tako hudo, kot smo pričakovali. Pričakovali smo zastoje na gradbišču avtoceste mimo Benetk, a jih ni bilo. Po Veroni smo vozili mirno, hupanja ni bilo slišati, tu pa tam so levo in desno švigali mimo nas skuterji in motoristi, a je bila vožnja pregledna in umirjena. Tudi ko smo zvečer vozili po centru Milana, ni bilo niti ene kočljive situacije. V hotelu so nam svetovali, da avta čez noč ne puščamo na ulici, zato smo poiskali najbližjo parkirno hišo. Ta je bila podzemna, talismana pa so parkirali roboti. Spat smo šli z mislijo, ali bomo zjutraj dobili nazaj pravi avto?

Pot od Milana proti Genovi so zaznamovali predori. Pri številu trideset smo jih nehali šteti, naleteli pa smo tudi na prvi pravi zastoj, še pred San Remom, ki nam je vzel slabo uro. V tem času smo se premaknili zgolj kakšen kilometer ali dva, do danes pa ne vemo, kaj je bilo krivo za prometni zamašek. A ko je promet spet........

© Večer