We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Huawei P20 s kamero Leica v smeri profesionalcev

12 0 0
29.03.2018

Huawei je družino P med pametnimi mobilniki ustvaril leta 2015 zaradi artistične fotografije na Instagramu. Kot so pojasnili ob predstavitvi novih članov P20 in P20 Pro, se še danes osredotočajo na umetnost in fotografijo, da so pri tem uspešni pa dokazuje tudi uvrstitev na lestvici DXoMark, ki postaja zadnje čase vse bolj pomembno merilo za kakovost kamer pametnih telefonov.

Večina konkurenčnih proizvajalcev, tudi vodilna Samsung in Apple, so svoje najnovejše paradne konje že opremili z dvema kamerama. P20 Pro je šel pri tem korak dlje, saj je Huawei zasnoval fotografijo okoli trojne kamere Leica. "Trojna kamera na P20 Pro je največja inovacija, ki smo jo videli na področju mobilne fotografije v zadnjem času in popolnoma spreminja pravila igre," so v sklepu testa zapisali pri DXoMark.

"Na fotografijo se večina uporabnikov ne spozna," je na predstavitvi pred uradnim lansiranjem izdelkov v Varšavi povedal Peter Gauden, globalni vodja oddelka za trženje pri družbi Huawei. "Zato pa lahko uporabijo za pomoč umetno inteligenco," dodaja. V oba modela mobilnikov je namreč vgrajen procesor Kirin 970 z namensko nevronsko procesno enoto (NPU).

Trojna kamera, sestavljena iz mono leče, RGB leče in telefoto leče, uporablja še poseben senzor, ki je vgrajen v bliskavico in natančneje meri barvno temperaturo. S pomočjo tega telefon veliko bolje oceni svetlobne........

© Večer