We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Poklici, s katerimi se da dobro zaslužiti

14 4 0
20.03.2018

Robot, ki obira grozdje? Še več, najprej lahko s kamero pogleda, ali je grozdje že dovolj zrelo, nato poišče pecelj in ga odreže. "To se danes da narediti, ker računalnik dejansko vidi, včasih pa kaj takega ni bilo mogoče," razlaga Marko Grobelnik, raziskovalec v laboratoriju za umetno inteligenco Inštituta Jožef Stefan. Umetna inteligenca je v zadnjih letih precej napredovala in postaja vse bolj pomembna v vsakdanjem življenju ljudi. O najnovejših dognanjih na tem področju so včeraj razpravljali v Hiši EU v Ljubljani.

To je bil eden od dogodkov v okviru iniciative Watify, ki "spodbuja in podpira digitalno transformacijo podjetij ter medregijsko povezovanje strategij pametne specializacije". "Podpiramo sodelovanje oziroma napredek s pomočjo dogodkov, kjer promoviramo določene tehnologije in drugačno, bolj napredno poslovanje," je pojasnil ambasador iniciative Martin Pečar.

V Sloveniji smo lahko na področju umetne inteligence kar zadovoljni, ocenjuje Marko Grobelnik, saj imamo glede na velikost države umetne inteligence zelo veliko. Veliko imamo tudi znanja, ki je skoncentrirano na treh oddelkih fakultet in še treh........

© Večer