We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Nacionalno preverjanje znanja: Tretješolci niso bili posebej vznemirjeni

16 0 4
05.04.2018

"Otroci so lepo in zavzeto reševali preverjanje. Normalno, kot vsak drugi test. Niso bili posebej vznemirjeni," razlaga ravnateljica Mojca Kirbiš z OŠ Rada Robiča v Limbušu. Njihova šola je bila ena od 110 šol, kjer so se tretješolci včeraj spopadli z nacionalnim preverjanjem znanja iz slovenskega jezika. Nacionalno preverjanje v tretjem razredu letos poteka le poskusno na šolah, ki so se odzvale povabilu ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

"Za sodelovanje smo se odločili, da dobimo povratne informacije, da vidimo, kaj preizkus pomeni za otroke, kako dosegajo standarde znanja in kako odreagirajo v testni situaciji. Iz tega nismo delali kakšne posebne znanosti, učiteljici sta učence že pred dnevi seznanili s tem, na kaj je treba paziti pri pisanju, tudi starši so bili seznanjeni s preizkusom. Ni bilo kakih pripomb, tudi naloge so se učiteljicama zdele v redu in nič strašne," razlaga Kirbiševa, da je dan na njihovi šoli minil precej običajno.

Pri poskusnem preverjanju je sodelovala le četrtina šol. Med tistimi, ki niso, je tudi OŠ Janka Modra iz Dola pri Ljubljani. Ravnatelj Gregor Pečan razlaga, da se za preverjanje niso odločili, ker so "stvari........

© Večer