We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Veliko zamisli, malo poguma

13 0 0
13.01.2018

Območje nekdanje Tovarne sladkorja v Ormožu (TSO) je uvrščeno v publikacijo Priložnosti v Sloveniji 2017-2018, ki je povzetek oziroma nadaljevanje lanske konference o priložnostih v Sloveniji. To je za tuje vlagatelje pripravilo več slovenskih podjetij in javna agencija Spirit Slovenija. Lokacija v Ormožu ponuja logistiko, poslovne prostore in proizvodne objekte ter zemljišča za novogradnje.

​Jurij Dogša, direktor TSO v zapiranju, meni, da gre za ogromen neizrabljen potencial: "Območje obsega 22 hektarjev in je infrastrukturno zelo dobro opremljeno. Na lokaciji so denimo visokonapetostni električni priključek velike moči, plinovod, internetna povezava, cestna povezava, funkcionalni industrijski železniški tiri, priključki vode, hidrantno omrežje in kanalizacija, priključena na mestno čistilno napravo. Ob tem so na tem območju še prazne hale, ki so smele ostati po odstranitvi proizvodnih zmogljivosti, ter upravna zgradba." Meni, da je območje po svoji velikosti in vsebini značilno industrijsko območje, primerno za vse vrste proizvodnih dejavnosti. Najprimernejše je, še meni, za živilsko predelovalno dejavnost ter za logistične in obrtne dejavnosti.

Na vprašanje o prednostih in morebitnih slabostih lokacije pa Dogša odgovori: "Prednosti lokacije so zelo dobra infrastrukturna opremljenost in ugodna cena, slabost pa relativno slabe cestne........

© Večer