We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Sojenje: "O tujski legiji ni želel govoriti, bil je večkrat pretepen"

10 4 11
10.04.2018

Na današnjem nadaljevanju sojenja 21-letnemu Stefanu Cakiću, obtoženemu uboja igralca, 44-letnega Gašperja Tiča, sodišče zaslišuje Cakićeve sorodnike. Obtožnica Stefanu Cakiću očita, da je v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti zaradi večje količine zaužitega alkohola in kokaina lani julija vzel življenje Gašperju Tiču na njegovem domu v Ljubljani.

Prvi je na prostor za priče stopil Stefanov brat Aleksander, ki danes ne bo pričal, je povedal. Zato je sodnik prebral njegovo izpoved iz preiskave.

Stefan je leto dni mlajši od Aleksandra, zato sta se veliko družila. Priča je povedala, da je bil Stefan dober športnik, igral je nogomet in je boksal. Ko je šel Stefan v francosko tujsko legijo, mu je to povedal, staršem pa ne, ker je vedel, da bi ga skušali od tega odvrniti. V Francijo je šel julija 2015, prvič ga je družina videla 1. januarja 2016. Starša sta ga skušala prepričati, da se ne vrne nazaj v vojsko, a se je. "Septembra 2016 se je Stefan vrnil domov, bil je povsem spremenjen, ko je užival alkohol, vedel sem, da ga nekaj muči. O tujski legiji ni želel govoriti, povedal je le, da je bilo zelo naporno........

© Večer