We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Pokojnikove zadnje besede:"Punca me je zabodla.“

9 2 0
12.09.2017

“Še zmeraj sem v šoku, ne vem, kaj se je pravzaprav zgodilo, od takrat se je moje psihično stanje močno poslabšalo, uživam tablete, v zaporu obiskujem psihiatra. Skušam se spomniti, kaj se je zgodilo, a ne sestavim slik v glavi, ne ločim več, kaj je bilo res in kaj so podatki v sodnem spisu. Vem, da je Blaž tam ležal krvav, in vem, da mu ne bi nič storila, saj sem ga imela rada. Zelo bi rada pomagala, da bi se vse razčistilo, vendar je to vse za zdaj, kar vem in se spomnim,“ je danes sodniku ljubljanskega okrožnega sodišča Tomažu Bromšetu med jokom pripovedovala obtožena, 22-letna Patricija Cenček iz Jesenic, obtožena uboja svojega 30-letnega partnerja Blaža Novaka iz Ljubljane.

Ni bil samomor, bil je uboj

Tožilstvo obtoženi očita, da je 4. februarja v stanovanju na Cesti na Prevoje 4a na obrobju Ljubljane okoli 5. ure zjutraj z nožem, rezila 17 centimetrov v prsni koš zabodla svojega partnerja Blaža in nato poklicala policijo. Povedala jim je, da je fant delal samomor in da so ga z reševalnim vozilom odpeljali v ljubljanski klinični center. Tam je okoli 7. ure umrl.

Kriminalisti so že takoj ob prijavi dogodka in ogledu kraja dejanja sumili, da ne gre za samomor, zato so dogodek začeli preiskovati kot nasilno smrt in konec februarja Cenčkovo ovadili zaradi kaznivega dejanja uboja. Ker pa so med preiskavo za morebiten uboj, ki naj bi ga bila zakrivila Cenčkova, pridobili podatke, da je lani poleti v Španiji z nožem po........

© Večer