We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Obtoženi se je oškodovancu opravičil

10 1 2
07.05.2018

Pred sodnikom ljubljanskega okrožnega sodišča Markom Češnovarjem se je včeraj začelo sojenje 22-letnemu Arberju Pintolliju, obtoženemu poskusa uboja. Tožilstvo mu očita, da je 2. novembra lani nekaj pred peto uro popoldne v Ljubljani napadel 23-letnega Ajhana Derviševića, ki je v audiju TT z makedonsko registrsko oznako sedel za volanom pri semaforju v križišču Barjanske ceste in Ceste dveh cesarjev. Takrat ga je Arber Pintolli z neznanim ostrim predmetom nekajkrat zabodel "z namenom, da mu odvzame življenje", je v obtožnico zapisalo tožilstvo.

Obtoženi, ki je od 4. novembra lani v ljubljanskem priporu, marca letos na predobravnavnem naroku ni priznal krivde za kaznivo dejanje poskusa uboja, priznal pa je, da je oškodovanca večkrat zabodel, "ker se ga je bal". Zato se mu je začelo sojenje, zagovarja se ob pomoči odvetnika Janeza Koščaka iz odvetniške pisarne Čeferin.

Tožilstvo trdi, da je obtoženi oškodovanca napadel z ostrim rezilom dolžine štirih do petih centimetrov. Dvakrat ga je zabodel v levo ramo in mu povzročil nekaj centimetrov globoke in široke rane,........

© Večer