We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Izginila roparski izplen in tretji osumljeni

8 0 1
06.06.2018

Slovenski policisti so konec maja aretirali domnevna roparja, ki sta si za tarčo izbrala bančni poslovalnici v Vipavi in Straži na območju Novega mesta. Odklenkalo je državljanoma Bosne in Hercegovine, starima 24 in 28 let, sodišče je zoper oba v soboto odredilo pripor. Za rešetkami sta v Novi Gorici. Njun domnevni pajdaš, 26-letni državljan Bosne in Hercegovine, je še na begu. Za njim je razpisano policijsko iskanje, kmalu bo še mednarodna tiralica, ki jo bo izdalo okrožno sodišče v Novi Gorici, so povedali na današnji tiskovni konferenci na Generalni policijski upravi (GPU).

Trojica je osumljena, da je v aprilu ropala v bančni poslovalnici v Vipavi in Straži. Iz banke v Vipavi je odnesla dobrih 14.000 evrov, iz banke v Straži pa 8300 evrov. Zdaj že priprta roparja pa sta načrtovala še tretji rop v bančni poslovalnici v Mirni pri Trebnjem, so razkrili na GPU. Zato sta konec maja iz Bosne in Hercegovine prišla v Slovenijo. Načrt jima je spodletel, ker so ju policisti aretirali.

Policija roparskega izplena ni našla, je pa našla oblačila storilcev, kape, pištolo in kladivo, ki so jih uporabili pri ropu. France Božičnik iz novomeške policijske uprave je povedal, da sta 11. aprila letos nekaj po 9. uri v prostore........

© Večer