We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Vipovci so dobrodošli gostje

1 0 0
11.02.2018

Slovenska hiša v Pjongčangu je tudi uradno odprta. Sam dogodek je bil kar imenitna stvar, četudi se je vmes kdaj zdelo, da gre za improvizacijo. Maja Makovec Brenčič, ministrica za šport, šolstvo in znanost (vrstni red funkcij je tokrat zaradi olimpijskih iger razumljivo prirejen), je na primer na poti v Pjongčang letela z istim letalom kot Jean Todt. Nekdanjega prvega moža Ferrarijeve ekipe v formuli 1, danes pa predsednika svetovne avtomobilske zveze (FIA) je slovenska ministrica nadvse zanimala.

Na kak način, nam je na odprtju razkrila ministrica sama: "Zanimala so ga moja oblačila, športna uniforma v značilnih zelenih, modrih in belih odtenkih. Razložila sem mu, da je prav takšna tudi naša lepa in raznovrstna Slovenija, o kateri je gospod Todt vedel kar veliko. Posebej na tekočem je bil z dosežki naših športnikov."

Zgodbo je potrdil tudi Jean Todt: "Takrat sva začela s točke nič, sedaj gradimo odnose." Sprejema se je udeležil potem, ko je na seulskem letališču beseda dala besedo,........

© Večer