We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Vid Kavtičnik: Finalni turnir smo si krvavo prislužili

14 2 2
26.05.2018

Vida Kavtičnika v teh dneh ni bilo enostavno dobiti na telefon. Njegov Montpellier je v odločilnem naletu ob koncu sezone, ta vikend ga čakata nastopa na finalnem turnirju rokometne lige prvakov. Prvič v zgodovini kluba. Četrtkovo jutro so pričakali še v Montpellieru, kjer so premlevali vzroke za torkov poraz s Saint Raphaelom. Takrat so tekmo pred koncem državnega prvenstva izgubili prvo mesto na lestvici in verjetno Parizu Saint Germainu že predali naslov prvaka. Popoldne so bili na letalu proti Kölnu, zvečer je bila ekipa zbrana v hotelu, kjer so sledile prve analize nasprotnika. Montpellier se danes z Vardarjem meri po 15.15, PSG in Nantes bosta tekmo začela ob 18. uri.

Pa še en razlog je bil, da smo ga v četrtek dobili šele po 21. uri. Vid Kavtičnik je praznoval 34. rojstni dan. Je bilo veselo? "Nič posebnega, po večerji sem ekipo povabil na pivo. Enega smo spili, potem smo se razšli po sobah. Čakajo nas ključni dnevi v tej sezoni. "

Tokrat ste prvič na zaključnem turnirju najboljših rokometnih ekip, ki ga tradicionalno pripravljajo v Kölnu, čeprav niste ravno novinec na tem parketu, saj je v vaši športni vitrini že naslov evropskega klubskega prvaka, osvojenega pred enajstimi leti s Kielom.

"Takrat se je finale igralo še na dve tekmi, ni še bilo finalnega turnirja četverice. V Kölnu sem na takem........

© Večer