We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Veselin Vujović: Zmagali morda ne bomo, a borili se bomo zmeraj

10 2 4
25.01.2018

Osmo mesto slovenskih rokometašev na evropskem prvenstvu na Hrvaškem ni rezultat, ki bi lahko zadovoljil selektorja Veselina Vujovića. Ob koncu turnirja je v Varaždinu o tem, kako bo ta uvrstitev zapisana v zgodovino, ponovil že znano opredelitev: Kje ste bili - nikjer. Kaj ste osvojili - nič. Čeprav - prav velikega razočaranja ob neodločenem rezultatu proti Češki (26:26), ki nas je oddaljil od prvenstva, tudi ni bilo. Tudi zmaga nas ne bi pripeljala v polfinale, saj so kasneje to noč Španci premagali Nemce in si s tem odprli pot v boje za medalje. Tekma za peto mesto, ki bi jo danes igrali s Hrvati, pa bi bila samo prestižna in ne bi prinašala prav veliko.

O tem, kaj je bilo odločilno za neuspeh proti Čehom, ki so na papirju nedvomno slabša ekipa kot Slovenija, Vujović pravi: "Ker je bila to že naša druga tekma v dveh dneh, sem vedel, da lahko prednost prinese svežina igralcev s klopi. A ti igralci nam niso prinesli prednosti, saj niso bili razpoloženi. Že v prvem polčasu smo si tako nabrali resen zaostanek in v nadaljevanju smo se iztrošili, ko smo lovili nasprotnika. Kljub temu smo uspeli povesti. Čehi so pozitivno presenečenje tega turnirja. Pokazali so, da so dobra, resna reprezentanca. Uspeli so premagati Dance, Makedonce, z Nemci je do konca šlo gol za gol."

Kakšna pa je končna ocena tega prvenstva?

"Treba bo narediti analizo, ugotoviti tudi to, kje smo grešili. Napake so bile, manjkali so nekateri igralci ... Če bi tekmo z Nemci dobili, bi bili po zmagi s Španci že v polfinalu. V okoliščinah, v katerih smo se tukaj znašli, je bilo precej težje dvigovati ekipo in fante primerno motivirati. Prvenstvo smo končali s štirimi točkami in če bi jih imeli pet, bi se borili za peto mesto, ki je tukaj........

© Večer