We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Veselin Vujović. Lahko ga obožuješ, lahko ga sovražiš

25 4 111
20.01.2018

Lahko ga obožuješ, lahko ga sovražiš. Tretja možnost, ko govorimo o selektorju slovenske rokometne reprezentance Veselinu Vujoviću, ne obstaja. No, morda bi kdo celo ostal nevtralen po dveh uvodnih tekmah na začetku evropskega prvenstva na Hrvaškem, če bi bral samo statistiko - poraz in neodločen izid proti Makedoniji in Nemčiji. Po tistih dveh tekmah je Vujović sam že ugotavljal: "Vse, kar se je dogajalo okoli uvodnih tekem, bo šlo hitro v pozabo. Novinarji pa boste zapisali, da so bili slovenski rokometaši povprečni, Vujović pa je slab trener."

Tega, da je povprečen, naš selektor, 57-letni Črnogorec s Cetinja, ne prenese. "Mene niste v Slovenijo povabili, da bi osvajal deseta, deveta niti šesta mesta. Z menoj štejejo samo medalje," je nekdanji najboljši igralec sveta, zatem pa uspešen, a hkrati samosvoj in kontroverzen trener, jasno povedal že ob prihodu v Slovenijo, pred dvema letoma. Ob takratnih Vujovićevih napovedih smo poročevalci dvignili obrvi, a verjeli mu nismo. Za nas je bil simpatičen, jezični Črnogorec, velik motivator ... Pa saj mu na začetku niso verjeli niti njegovi igralci. To je takoj opazil. Če ne prej, pa na svojem prvem velikem prvenstvu, ob izpadu Slovenije pred dvema letoma na EP na Poljskem. Takrat je stanje duha v slovenski ekipi opisal nekako tako: Vi se pred tekmo bodrite z 'gremo, Slovenci'. Dajete si roke, obljubljate, da boste šli na glavo. Potem pa na parketu na vse to pozabite. Na parketu si ne upate.

Slovenska rokometa reprezentanca se je iz Vroclava vrnila poražena in novinarji smo zapisali, da smo na velikem tekmovanju po prvem delu izpadli prvič v zgodovini. Vujović pa je nemudoma začel iskati ekipo rokometašev, ki mu bo verjela in bo sestavljena po njegovih notah. Šest, sedem organizatorjev igre, kolikor jih je imel na Poljskem, pa nobenega, ki bi znal........

© Večer