We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Tam, kjer ima najstarejši zadnjo besedo

0 0 0
09.02.2018

Pravijo, da je samo za varnost na olimpijskih igrah treba nameniti milijardo evrov. Ta podatek sem slišal danes od predsednika slovenskega olimpijskega komiteja Bogdana Gabrovca na sprejemu v Slovenski hiši sredi Pjongčanga, kamor so povabili novinarje, "ki o dogodkih poročamo verodostojno, hitro in izčrpno".

Če komu, potem je o takih rečeh treba verjeti predsedniku olimpijskega komiteja - govorim o vsoti denarja, ki je potrebna za tak dogodek. Mimogrede dodam, da je nas novinarje za poročanje na istem mestu včeraj pohvalila tudi ministrica za šolstvo, šport in znanost Maja Makovec Brenčič, ki je v teh dneh prav tako v Južni Koreji.

Žal pa bo morala igre kmalu zapustiti, "saj jo doma že čakajo šolniki, ki grozijo s stavko". Pa saj bodo hitro še ene parlamentarne volitve za nami in takrat bo tudi za ministre mandat toliko manj naporen, da si bo mogoče v miru ogledati vsaj kako hokejsko tekmo (na prijateljski med Slovenijo in Južno Korejo je ministrica baje vztrajala kar dve tretjini).

Tukaj so varnostniki nevidni

Olimpijske igre v Pjongčangu so se torej včeraj začele in moj prvi vtis je, da Korejci že niso namenili toliko denarja samo za to, da bi se lahko vaš poročevalec mirno in varno počutil, medtem ko je zbiral informacije o tem, kaj se dogaja v drobovju največjega........

© Večer