We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Simfonija za slovo

7 0 0
22.05.2018

Medtem ko Slovenija slavi novega košarkarskega asa, stari odhaja v pokoj. Konec kariere je naznanil 37-letni Boštjan Nachbar: "Čeprav se fizično dobro počutim in imam še vedno rad košarko, sem se po daljšem premisleku odločil, da je to to. Ko ti ob jutranjem prebujanju košarka več ne pade prva na misel, ko ti druge stvari postanejo pomembnejše od treningov in tekem, je čas za konec. Če nisi na najvišjem nivoju, nima smisla igrati."

To poglavje v življenju bo lahko mirne duše zaprl, saj je doživel vse, kar si je želel: "Imel sem srečo, da sem igral v najboljših evropskih klubih (Olimpija, Benetton, Efes Pilsen, Uniks, Barcelona …), na dveh zaključnih turnirjih evrolige (2002 in 2014), v NBA, kar je bil moj otroški cilj, odkar sem videl Michaela Jordana leteti po zraku, in na evropskih in svetovnih prvenstvih."

Kaj bo počel po karieri, se še ni povsem odločil: "Kot mlajši sem sicer mislil, da se bom po koncu kariere povsem umaknil iz košarke. A zdaj vidim, da brez nje ne morem. Po 30........

© Večer