We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Planice ni bilo mogoče zavrniti

17 4 9
19.05.2018

Velika športna tekmovanja, ki smo jih organizirali in smo jih doslej pripravili v Sloveniji, lahko preštejemo na prste: evropsko košarkarsko prvenstvo leta 2013, evropsko rokometno prvenstvo leta 2004, hokejska prvenstva skupine B ter svetovna prvenstva v veslanju, v smučarskih poletih in v biatlonu. Od četrtka zvečer imamo še eno takšno prvenstvo, ki pomeni vrhunec tega, kar smo zmožni organizirati zdaj in kar si lahko privoščimo - svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah (2023).

Kar štiri kandidature so bile potrebne za to, da smo končno uspeli. Mednarodna skupnost nam je vmes celo prepolovila kotizacijo, ki jo kandidati vplačajo ob prijavi. Tako smo za četrti poskus potrebovali 75.000 evrov, še približno toliko je šlo denarja za promocijo samega dogodka. Zdaj ko smo tekmovanje končno dobili, si obetamo desetkrat višjo vsoto, ki jo organizatorjem dodelijo iz blagajne Mednarodne smučarske zveze (Fis) - do 20 milijonov evrov.

Tisti, ki so aktivno delovali v kandidaturi, se številkam v tem trenutku povečini še izogibajo. Franci Petek, direktor Smučarske zveze Slovenije, je denimo omenil, da bo Fis del tega denarja obdržal zase kot garancijo ob morebitni odpovedi tekmovanja, če planiški delavci ne bi bili sposobni izvesti tekem in bi jih bilo treba pripraviti drugje. Da se to ne bo zgodilo, so prepričani tako v vodstvu slovenske smučarske zveze kot v........

© Večer