We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Osem ur gre z Južno Korejo navzkriž

13 1 0
09.02.2018

Ura kaže štiri zjutraj, sam pa sem buden, da bolj ne bi mogel biti. Saj ni pretirano čudno, prvi dan sem v Južni Koreji, do sem sem po dolgem preletel Azijo in moje telo se čez noč ni prilagodilo spremembam. Nad Maribor je šele padel večer, ura je 21. in običajno grem spat okoli polnoči. To, da sem zadnje tri ure vendarle spal, pripišem utrujenosti zaradi celonočne letalske vožnje.

Na pot sem krenil zvečer, dan pa se je vmes izgubil. A to težavo bom nedvomno uspešno prebrodil; morda bom še dan, dva nerazpoložen ob nepravih urah. A poročila bodo že nekako šla v svet. Bolj pomembno je, da bodo ob pravem trenutku najboljši slovenski športniki, ki v teh dneh prihajajo v Južno Korejo. Želijo osrečiti sebe in narod, ki ga zastopajo. Ko jim uspe, se je z njimi mogoče hitro poistovetiti. Takrat so naši, takrat so najboljši ambasadorji naše države. Ko jim spodleti, in v športu je že tako, da mora večini spodleteti, potem so slabi, sami s seboj.

V Južni Koreji bo nastopilo 71 slovenskih športnikov. V tem trenutku imajo toliko skrbi in dilem, da jim prilagajanje na povsem novi dnevni red zagotovo ni več........

© Večer