We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Ne tič, ne miš, Slovenci pa domov

2 2 0
24.01.2018

V rokometu je vse mogoče - prilagoditi. To je še enkrat potrdilo vodstvo evropske rokometne zveze. V pravilih, ki so jih sami zapisali za to prvenstvo, še stoji, da se na svetovno prvenstvo uvrstijo tri ekipe. In slovenski rokometaši, ki so prvenstvo slabo začeli, so si v drugem delu tekmovanja za cilj postavili prav to - osvojitev petega mesta, ki bi jim omogočila neposredno pot v Nemčijo ali na Dansko, kjer bo čez leto dni največji svetovni rokometni dogodek.

A danes je prišlo novo tovrstno sporočilo - vrh EHF je pred meseci odločil, da se bo na SP neposredno uvrstila samo ena ekipa. Tega ni vedel praktično nihče. Še najbolje obveščeni direktor slovenske ekipe Uroš Mohorič, je bil očitno zaveden, saj nam je še dan pred tekmo razlagal ta pravila EHF, danes pa se je moral popraviti: "O sestanku predsedstva niso obvestili nikogar, tudi zapisnika s sklepi nismo dobili. A to ne spremeni ničesar. V boj s Čehi bomo šli z enako vnemo, saj imamo še zmeraj možnost uvrstitve v polfinale, lahko se še vmešamo v boj za medalje."

Bi morali tako novinarji kot funkcionarji bolje brati dokumente EHF? To ostaja odprto vprašanje, a zmeda je bila popolna. Zmedeno je začela tekmo tudi prva postava Slovenije, v katero je selektor kot novinca uvrstil Gregorja Potočnika. V deveti........

© Večer