We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Na grobost odgovoriti z grobostjo

14 0 0
13.06.2018

Slovenski rokometaši so včeraj že pripotovali v Veszprem, na prizorišče današnje povratne kvalifikacijske tekme z Madžarsko. Zaradi poškodbe očesa ekipi ne bo mogel pomagati Matej Gaber. Poškodovana sta tudi Niko Medved in Gregor Potočnik. Novinec v ekipi je Matic Verdinek. Namesto vratarja Urha Kastelica bo tokrat priložnost dobil velenjski vratar Rok Zaponšek (nadomestil je Klemna Ferlina). O pričakovanjih in razmerah, ki vladajo v ekipi, smo se pred tekmo pogovarjali z Juretom Dolencem, levim zunanjim napadalcem reprezentance iz enega najboljših klubov v Evropi - Barcelone. Kako se zoperstaviti Madžarom po sobotnem porazu, je bilo vprašanje, ki bo aktualno danes po 19. uri, ko se začne drugi polčas kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu. "V športu šteje optimizem. Če ne bi bilo tako, bi se športniki po vsakem porazu ustavili, pustili šport in se ukvarjali z drugimi stvarmi. Na velikem tekmovanju bi po takem porazu že bili na poti v domovino, v kvalifikacijah pa sta na sporedu dve tekmi - zato imamo še eno priložnost, vse je še v naših rokah. Vemo pa, da bo zdaj za preboj potreben velik rezultat."

Za uspeh se bo danes v Veszpremu treba Madžarom postaviti po robu precej bolj odločno in izkoristiti boste morali priložnosti, ki se bodo ponudile.

"Recept za povratni dvoboj je naša igra v prvih dvajsetih minutah tekme v Kopru. Takrat smo povedli s tremi goli - pa se nam je zdelo, da smo bili sposobni narediti še večjo prednost. Morali bi biti le nekoliko bolj zbrani pri realizaciji igre z igralcem več. Posebne filozofije ni, na Madžarskem moramo tekmo odpreti podobno kot v Kopru - in če bomo uspeli še enkrat narediti prednost, bo težko tudi Madžarom. Če bodo začeli........

© Večer