We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Meta Hrovat: "Pred svojimi se res želiš izkazati"

12 1 0
09.01.2018

Devetnajstletna Meta Hrovat je v soboto na veleslalomski tekmi stopila še stopničko višje na svoji športni poti. Trinajsto mesto v veleslalomu je sicer njena druga najboljša uvrstitev v svetovnem pokalu (pred dnevi je bila v Lienzu osma). Tokrat pa se ji je uspelo dokazati dobesedno na domačem pragu. Hrovatovi živijo v Podkorenu in v soboto ji je uspelo premagati pritisk nastopa pred domačimi navijači.

"Tam sem bila res na domačem terenu, a goljufati na domači progi vendarle ni mogoče. Tako so bile v ospredju smučarke, ki znajo smučati. Take so dobre na vseh terenih. Na domačem prizorišču so hkrati tudi večja pričakovanja, s čimer se stopnjujejo pritiski. Pred svojimi se res želiš izkazati," pravi Hrovatova.

Zaradi vsega tega je njeno 13. mesto v veleslalomu za Zlato lisico uspeh. "Z uvrstitvijo moram biti zadovoljna. Hkrati sem vesela, da je ta preizkušnja za menoj. Zdi se, da iz tekme v tekmo napredujem. Zato že danes komaj čakam na naslednjo tekmo pred domačim občinstvom, čez leto dni. Zdaj........

© Večer