We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Martin Čater: "Če bi odmislil vse okoli sebe ..."

11 0 0
10.02.2018

Prvič je na olimpijskih igrah, pa je morda največji slovenski adut, ker Boštjanu Klinetu to zimo ne gre ravno po načrtih. A nekaj izkušenj z velikih tekmovanj 25-letni Martin Čater že ima, dvakrat je bil na svetovnem prvenstvu in se lani v St. Moritzu že približal deseterici. Tokrat cilja še višje, ker je vmes bil že tudi blizu stopničkam. Še boljše kot v smuku mu gre v superveleslalomu in kombinaciji, a tudi v formuli ena alpskega smučanja je vse boljši in ni brez ambicij. Na obeh treningih je za najhitrejšimi zaostal okrog dve sekundi in pol.

Na tekmi tak zaostanek veselja verjetno ne bi prinesel.

"Vse, kar je povezano z nedeljsko smukaško tekmo, tačas še poskušam odmisliti. S tem se je treba čim manj obremenjevati. Upam, da me pred tekmo ne bo prevzela trema, to bi bilo brez zveze. Posvetiti se moram smučanju, vse drugo lahko pride na vrsto šele po zadnjem nastopu. Tudi olimpijsko vzdušje in pomp okoli njega."

Tekma bo celo nekoliko lažja kot tiste v svetovnem pokalu. Tukaj lahko iz ene države nastopijo največ štirje tekmovalci, Avstrijci, Norvežani, Italijani ne bodo popolni.

"Zato tekma zame ne bo nič lažja. Vsi se borimo samo za najvišja mesta, ker na olimpijskih igrah štejejo samo medalje. Prav vsi kandidati za medalje so med nami. Trdno sem med najboljšo........

© Večer