We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Kakšna zgodba, Adrian Gomboc

14 1 37
28.04.2018

Kakšno zgodbo je spisal 23-letni prekmurski judoist Adrian Gomboc prvi dan evropskega prvenstva v Tel Avivu! Pred letom dni je bil na enakem tekmovanju, ki je potekalo v Varšavi, srebrn. Popustil je šele v finalu in pri 22 letih osvojil prvo medaljo na velikih tekmovanjih. Tokrat je medalja še žlahtnejšega leska.

Zdelo se je že lani, da je na nebu nova zvezda slovenskega juda. Prekmurec vroče krvi, ki je svoj talent in športno prihodnost najprej postavil pred oltar Marijana Fabjana, tvorca praktično vseh uspehov slovenskih judoistov v zadnjih 25 letih. Poleti je potem prišla vest, da je zaradi nediscipline v klubu Sankaku mladi up slovenskega juda suspendiran. Posledica - manjkal je na svetovnem prvenstvu jeseni na Madžarskem. Legendarni trener z Lopate, zvest principom, ni hotel (ali ni mogel) popustiti. Okoliščine suspenza zaradi kršitev klubskih pravil še danes niso povsem jasne, bolj ali manj pa je znano, da je Gomboc takrat ponočeval in naredil mladostniško neumnost. Plačal je visoko kazen, sanje o uspehu je moral prestaviti.

Gomboc je z Rokijem Dragšičem zatem potegnil smelo in tvegano potezo - zaključila sta karieri v klubu Sankaku, prešla izpod okrilja avtoritarnega trenerja Fabjana in se preselila v konkurenčni klub Bežigrad. Prepih je bil velik. Ne glede........

© Večer