We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Hladna vojna v športu

11 6 0
07.12.2017

"Rusija ne bo bojkotirala olimpijskih iger, bo pa to za vsakega športnika njegov osebni projekt," je včeraj sporočil ruski predsednik Vladimir Putin. Na ta način je vsaj začasno omilil zaplet, nastal po odločitvi Mednarodnega olimpijskega komiteja, da Rusija ne bo mogla nastopiti na zimskih olimpijskih igrah v Pjongčangu.

Ko so v zadnjem obdobju že diskvalificirali 25 ruskih športnikov, ki so za Rusijo na prejšnjih zimskih igrah v Sočiju osvojili enajst medalj od skupno 33, je bila takšna odločitev presenetljiva. Mnogi jo razumejo kot diskriminacijo ruskih športnikov. Te ocene ne spreminja niti odločitev Moka, s katero tistim ruskim športnikom, ki lahko dokažejo, da se niso posluževali dopinga, omogočijo nastop na igrah. A ne pod rusko zastavo, temveč pod zastavo olimpijskega komiteja.

"Rusi so ponosen narod in na olimpijskih igrah bi njihovi športniki branili barve svoje države. Klub temu upam, da je prevladal razum, in ruski športniki bodo lahko na igrah pokazali svoje znanje. Smučarji smo v to zgodbo zabredli nič krivi, nič dolžni," med drugimi razmišlja Urban Planinšek. Mariborčan bo že vedel, kaj govori, saj že več let kot trener vodi ruske alpske smučarje. Z njimi je bil tudi na olimpijadi v Sočiju, torej v obdobju, ko so bili ruski športniki izpostavljeni sistemskemu dopingu. "Mi smo bili vseskozi pod nadzorom........

© Večer