We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Branko Tamše: Niti jaz niti Vujo golov ne zabijava več

13 0 0
21.04.2018

Ta konec tedna bo trener Branko Tamše z rokometaši Celja poskusil osvojiti prvo domačo lovoriko v sezoni, naslov pokalnega zmagovalca. Prva ovira bodo danes rokometaši Kopra. Ekipi se dobro poznata, trenerja tudi in vsaj na zunaj se zdi, da skrivnosti med njimi ni. Kako se torej pripraviti na ekipo, ki jo poznaš do obisti? "V takih okoliščinah je pomembno zbrati sveže podatke o nasprotniku, jih analizirati in spoznanja predstaviti moji ekipi. S tem poskušam igralcem olajšati delo na igrišču. Koper je mlada, poletna ekipa, fantje so že vso kariero skupaj. Poznajo se dobro, igrajo lep rokomet, imajo veliko željo in proti nam bodo tudi sproščeni. Od Celja pa vsi pričakujejo zmage, kar nas lahko nekoliko zakrči. S Koprom se bomo v naslednjih štirih dneh srečali dvakrat. Obe tekmi bosta zelo pomembni in sobotna zagotovo ne bo enaka tisti, ki je na sporedu v sredo," pravi Tamše, naš sogovornik pred začetkom obračunov v Ljutomeru.

​Ko se nove taktične zamisli vidijo tudi na igrišču, je trener verjetno najbolj zadovoljen.

"Takrat sem srečen. Nesrečen pa sem, če padejo prav na zadevah, na katere smo opozarjali. Zelo kvalitetni igralci sicer izpeljejo akcije, ki jih rutinirano uporabljajo že leta, in nasprotnike preprosto preigrajo. A to se lahko zgodi enkrat, dvakrat. Ne sme pa se ponoviti štirikrat, petkrat. V tem primeru je bila naša analiza neuspešna. Takrat sem jezen."

V Ljutomeru bomo spremljali tudi dvoboj dveh trenerjev - Vujovića in Tamšeta. Vujović je ikona že od časov, ko je bil še sam igralec, zatem tudi v vlogi selektorja slovenske reprezentance. Je to dodatni motiv, da Celjani premagajo Koper?

"Saj vse to drži, a je tudi res, da jaz ne bom streljal sedemmetrovk in tekel v protinapade in tudi Vujović se ne bo dvignil iz devetih, desetih metrov in bombardiral naših vrat. Midva bova igralcem dajala nasvete, najina taktika bo vsaj 80-odstotno pripravljena že pred tekmo, reagirati pa bo treba tudi glede na potek tekme. Hitro in pravilno bo treba odločitve sprejemati na klopi, do izraza bodo prišli tudi detajli. Posebej je to pomembno, ko je tekma izenačena do zadnjih minut. Vujović je znan prav po tem, da nasprotnika preseneti tam, kjer nihče ne pričakuje, verjetno še sam ne. To vem iz izkušenj, o tem pripovedujejo naši reprezentanti, to je videti........

© Večer