We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Štiri minute

441 0 0
21.04.2017

Kaj je mogoče narediti v štirih minutah? Občasno, povprečno dvakrat v življenju, nam takrat uspe unovčiti užitek in zaploditi novo življenje. Dati priložnost, da potomci nadaljujejo naše sanje in obenem gradijo svet po svoji podobi. Evolucija.

Od začetka tega leta se nam v zavest vrača zavedanje, da je kak velik mož s čudno frizuro v vsega štirih minutah sposoben sprejeti za vse nas usodno odločitev. Pritisniti na gumb in nas poslati v franže. In prepričan sem, da bi mu v manj kot štirih minutah na drugem koncu sveta z enako mero odgovoril vsaj še en velemož, ki je tudi nor na frizure. Temu drugemu je bila njegova tako všeč, da v svoji državi dovoli samo še eno vrsto pričesk.

Takšno, kot jo nosi sam. Ta drugi si to lahko privošči, saj je absolutist. Prvemu je to prepovedano, v njegovi deželi vlada demokracija. Mandat, da ta svet morda celo uniči, ima. A tega, kakšne pričeske bodo nosili njegovi državljani, pa ne more zapovedati. V tem je morda celo glavna razlika med demokracijo in absolutizmom. Samo štiri minute so dolge sanje borcev,........

© Večer