We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

"Srce me je vleklo"

12 0 0
23.05.2018

Najboljši slovenski smukač, 27-letni Mariborčan Boštjan Kline, je v teh dneh - na dopustu. Po turbulentni lanski sezoni in nemirnem nadaljevanju, ko je zamenjal tudi opremljevalca smuči, je prišel čas, ko na sezono pade zastor. "Smukaška ekipa ima štirinajst dni prosto. Vmes bo nekaj sponzorskih obveznosti, toda 28. maja se definitivno zopet dobimo na štiritedenskih kondicijskih pripravah," razkriva 27-letni Mariborčan.

Kje bodo organizirali te priprave, Klinetu še ni znano. Zadnja leta so potekale v Novi Gorici, blizu doma Andree Massija, ki je v preteklosti vodil take priprave in urejal vse potrebno zanje. Novi kondicijski trener bo edina menjava v vodstveni ekipi za hitre discipline, ki jo bo še naprej vodil trener Peter Pen.

Kline se je po sezoni odločil za precej korenito spremembo - zamenjal je opremljevalca smuči. S Stocklijevimi je smučal praktično celo kariero, poslej bo v službi novega opremljevalca - Nordice. So take spremembe za Klineta nekaj pozitivnega, ga dodatno stimulirajo, ali mu morda povzročajo stres ... "Nisem nasprotnik sprememb. Spremembe so tako edina konstantna stvar v življenju. Treba se je prilagoditi in spremembe je treba pravilno razumeti."

Na smučeh švicarskega opremljevalca je Mariborčan osvojil dve zlati medalji na mladinskem svetovnem prvenstvu, na njih je napredoval v svetovnem pokalu in pred dvema letoma mu je kot drugemu Slovencu v zgodovini z njimi uspelo na Norveškem zmagati na smukaški tekmi za svetovni pokal. V lanski sezoni je imel potem nemalo težav z izbiro smuči, pri katerih se je drsna podloga pogosto pregrela - smuči niso bile povsem konkurenčne. Je bil to vzrok za zamenjavo opremljevalca? "Težko bi rekel, da so za slabše rezultate krive smuči. Za to preprosto nimam nobenih dokazov. Tudi drugi smukači so na progah na smučeh drugih opremljevalcev uničevali drsne podloge. Moja slaba sezona ni povezana s Stocklijem, daleč od tega. Vmes pa sem že testiral nove smuči iz Nordice, na katerih sem se dobro počutil. Že dolgo imam simpatijo do novega proizvajalca, vzroka zanj pa v resnici ne poznam. To se vleče že iz časov Kjetila Andreja Aamodta; še prej. Srce me je vleklo na te smuči, verjetno sem v podzavesti potreboval spremembo. Pravega vzroka ne poznam, težko povem. Bilo pa bi mi žal, če se ne bi odločil za zamenjavo."

Vrhunske smukače običajno vleče k Atomicu,........

© Večer