We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Upravljanje večstanovanjskih stavb: Najbolj pomaga zdrava pamet

22 2 16
14.03.2018

Prejšnji teden je zaživela platforma Izberem.si, preko katere lahko etažni lastniki hitreje zberejo več ponudb izvajalcev in na koncu med njimi sami izberejo želenega. Platformo so pripravili v istoimenskem podjetju. Ustanovitelj sistema je Jure Lisica, ki je tudi direktor enega od večjih štajerskih upravnikov stavb Upra-stana.

Platforma Izberem.si je v solastniških rokah Upra-stana, njegovega nekdanjega direktorja Simona Fleisingerja, ki ga je na direktorskem stolčku nasledil Jure Lisica, tretji lastnik tega podjetja. Simon Fleisinger je solastnik in direktor podjetja ProEn, izvajalca za vgradnjo števcev za porabo vode in toplote, ki izvaja tudi obračun porabe. Tudi sedež podjetja Izberem.si je na istem naslovu kot podjetje Upra-stan. Če bodo drugi upravniki stavb uporabljali sistem za zbiranje ponudb preko platforme Izberem.si, bodo prejeli certifikat Upravnik brez provizij. Ta certifikat že ima podjetje Upra-stan.

"Jure Lisica, ki je večinski lastnik družbe Izberem.si in glavni idejni ustanovitelj, je s svojo izbrano ekipo sodelavcev sistem tudi izdelal in se odločil, da zaradi strokovne podlage prispevka v izgradnjo sistema za upravniško dejavnost 10 odstotkov solastniškega deleža pripada družbi Upra-stan," lastniško povezavo pojasnjuje Tea Kozar, predstavnica družbe Izberem.si. Ob tem zavrača kakršnekoli pomisleke o neobjektivnosti portala Izberem.si: "Nihče ne more biti preferiran, ker je sistem javen in transparenten, saj se iskalec storitve in ponudnik brez vmesnih posrednikov dogovorita. Končni naročniki in plačniki so........

© Večer