We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Ta vikend na Pohorju male lisičke in lisjaki

9 2 14
27.01.2018

Po lanskem krstu se je prireditev Little Fox Race že utrdila. V Mariboru se je včeraj začelo eno največjih mednarodnih smučarskih tekmovanj, ki ga organizira Alpski smučarski klub Branik Maribor.

Na tekmi Little Fox Race tekmujejo otroci v kategorijah U8, U10, U12, U14 in U16. Letos se bo skupno po progi, kjer potekajo tekme za Zlato lisico pomerilo 542 otrok iz 11 držav. "Tekmovalcev je dvakrat več kot lani in bistveno večji odziv je letos iz tujine, saj od tam prihaja kar dobra tretjina udeležencev. Veseli smo, da dosegamo namen, ki ga želimo, to je organizirati takšno resno mednarodno tekmo v Mariboru, in sicer ne samo golo tekmovanje, pač pa tudi pester dodatni program," pravi Boštjan Tancer, predsednik ASK Branik Maribor. Da se organizatorji trudijo, da imajo otroci na tekmovanju občutek prave profesionalne svetovnega pokala, kar se je pokazalo že na sinočni otvoritveni slovesnosti, ko se je po progi spustilo 30 smučarjev z baklami in zastavami držav udeleženk in se je zaključila z ognjemetom.

Po veleslalomski progi so danes mladi in majhni smučarji vijugali brez strahu, tako so vsaj povedali. Tudi kakšen........

© Večer