We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Prometni kaos na mariborski tržnici: Redarji izrekli 34 glob

13 2 20
27.08.2018

Ob sobotah na osrednji mariborski tržnici na Vodnikovem trgu vrvi. Okrog obloženih prodajnih miz mrgoli sprehajalcev in kupcev. Večje število obiskovalcev pa povzroči težave pri parkiranju, pokaže se tudi prometna kultura posameznikov.

Stanje na minulo deževno soboto: popolnoma zasedena bližnja parkirišča, ki so v soboto in nedeljo brezplačna, avtomobili parkirani na cestišču, pločnikih, avtobusnem postajališču, plačljiva garažna hiša pod tržnico skoraj polno zasedena, zaparkirana dostavna pot na tržnico ... Prometni kaos. In tako je vsako soboto. Tokratna je bila nekoliko drugačna, ker so bili mariborski redarji bolj aktivni na tem območju, saj so izvajali poostren nadzor in so prekrškarji, kakor hitro so jih zagledali, hiteli prestaviti vozilo.

"Na dostavni ploščadi parkirajo vozila in so v prekršku branjevci. Iz sobote v soboto jih je približno enako število, dokler se ne pojavimo redarji in takrat vozila po opozorilu večinoma umaknejo, drugače jih kaznujemo. Obiskovalci tržnice najpogosteje parkirajo v Ribiški, čeprav je prepovedano, na cesti ob Dravi pa ustavijo vozila kar na cestišču," je povzel glavne ugotovitve mestni redar Robert Merc. Izgovori voznikov, prodajalcev in........

© Večer