We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Kolektivni dopust, da se povežejo prazniki? Pogledali smo, kdo bo delal 30. aprila    

8 2 11
27.04.2018

Letošnji prvomajski prazniki omogočajo podaljšanje dela prostih dni. Po preverjanju med mestnimi občinami so na kolektivnem dopustu le v mariborski, imajo pa ta dan v nekaterih občinah krajši delovni čas. Tudi v precej podjetjih bodo delali nemoteno, v nekaterih pa so na kolektivnem dopustu.

Prvič v zgodovini je župan za zaposlene na mariborski mestni občini za ponedeljek, 30. aprila, odredil kolektivni dopust, kar mu zakonodaja tudi dopušča. "Gre za en dan, ki 'pade' med vikend in dvodnevni praznik. V teh prostih dnevih lahko zaposleni na MO Maribor kontinuirano preživijo prosti čas z družino, prijatelji, najbližjimi in si naberejo novih moči," so pojasnili na občini, zakaj je mariborski župan Andrej Fištravec prisluhnil potrebam zaposlenih. Čeprav sta v Mariboru občina in upravna enota v isti stavbi, pa mariborska upravna enota in njeni krajevni uradi v ponedeljek poslujejo normalno.

Manjše občine tudi zaprle vrata
V Skupnosti občin Slovenije sicer podatka, katere občine imajo v ponedeljek, 30.aprila, zaprta vrata, nimajo. A tega dne ni uradnih ur v občini Rače - Fram, v občini Starše in v občini Šentilj, v slednji bodo dodatne uradne ure, zaradi izpadlega ponedeljka, v torek, 8. maja, med 8. in 12. uro.
Prav tako ne poslujejo organi in samostojne službe mestne........

© Večer