We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Koga zanima stara Vinagova klet

16 2 2
10.10.2018

Po šestih neuspešnih poskusih prodaje celotnega poslovnega kompleksa nekdanje mariborske vinarske družbe Vinag, v katerih je cena padla s 4,2 milijona evrov na 1,8 milijona, bo lahko stečajni upravitelj Simon Prelogar prodajal kompleks v dveh delih. Sodišče je že izdalo dodatni sklep o prodaji, da bo stečajni upravitelj lahko izpeljal nezavezujoče zbiranje ponudb in pri tem razdelil poslovno celoto na dva dela.

Prodaja se primarno izvede za oba sklopa skupaj, ponudniki pa imajo možnost podati ponudbo tudi za posamezen sklop posebej, torej za staro arhivsko klet s pripadajočo opremo in novo klet s pripadajočo opremo, vinogradi in blagovnimi znamkami. Sklep sicer še ni pravnomočen. Do konca tedna imajo upniki pravico, da se na ta sklep pritožijo in se s takšnim načinom prodaje ne strinjajo, vendar Prelogar pritožb na sklep ne pričakuje, saj je bil upniški odbor že pred izdajo tega sklepa pozvan, da sprejme odločitev k predlagani prodaji.

Sodišče je v začetku avgusta pozvalo ločitvene upnike, podjetje Gama - v stečaju, Grawe zavarovalnico, DUTB, podjetje ŠS, Raiffeisenlandesbank Kärnten, Bojana Lakožiča in Novo KBM, da sporočijo soglasje k predlagani prodaji. Medtem ko sta se........

© Večer