We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Karierna tržnica: Iskani bodo poklici, pri katerih človek potrebuje ramo 

10 3 5
18.04.2018

Še vedno se dogaja, da brezposelni na številne prošnje za zaposlitev, ki jih pošljejo, ne prejmejo niti odgovora, med takšnimi je tudi študentka Ines, ki končuje študij na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru. "Od lanskega septembra sem poslala od 80 do 100 prošenj. Brez odgovora. In zato je ta tržnica koristna. Neposredno se lahko predstavim delodajalcu, ki zagotovo prejme nebroj prošenj, tukaj pa me vidi, si ustvari prvi vtis, hkrati pa preverim sebe, svoj pristop, svojo predstavitev," pravi Ines. Ali bo uspešna, še ne ve, bo pa lahko s to izkušnjo in mreženjem obogatila svoj življenjepis.

Po eni strani podjetja iščejo kadre, pravijo, da jih ni, po drugi pa mladi iščejo zaposlitev, ki je tudi ni. Zakaj in kje se oboji ne najdejo? Aljaž, diplomirani kemijski inženir, meni, da je prevelik razkorak v interesih. "Mi morda preveč pričakujemo, delodajalci pa pričakujejo, da bomo začeli na nižjem delovnem mestu in za nižjo plačo. Želim delati to, kar sem študiral, da nisem zapravljal časa s študijem," pojasni.

Brezposelnost se znižuje
Konec marca so v mariborski območni službi Zavoda za zaposlovanje beležili 11.108 brezposelnih, od tega 2427 mladih. Na........

© Večer