We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Impolova rast: Za malo plačila ni presežkov

21 0 0
20.09.2018

Medtem ko se številna slovenska podjetja soočajo s pomanjkanjem delovne sile v Sloveniji, Skupina Impol za zdaj teh težav nima. Kljub temu da je naloga vsak dan težja, jim še uspeva, in to brez delavcev iz tujine. Izjema je le nekaj strokovnjakov, ki so se preselili v Slovenijo in zdaj pridobivajo slovensko državljanstvo.

"V Skupini Impol načeloma nimamo težav s pridobivanjem kadrov, saj imamo vpeljane različne mehanizme načrtovanja kadrov, sodelovanja z izobraževalnimi institucijami in družbeno odgovornega ravnanja z zaposlenimi. Res pa je, da bi si želeli, da bi bil bazen izbire širši – denimo na leto študij metalurgije konča približno 20 študentov, študij ekonomije pa več sto. Zato je za specifične poklice bistveno težje najti in izbrati kandidate, ki bi ob ustreznem znanju imeli tudi primerno osebnost in motivacijo za delo ter potencial za karierni razvoj," pojasnjujejo v Impolu. Ob upadanju brezposelnosti v Sloveniji pa opažajo, da na razpisano delovno mesto prejmejo manjše število vlog kot v preteklosti. Nanje pa se vse pogosteje obračajo že zaposleni v kakšnem drugem podjetju, ki bi raje delali pri njih.

Bojazni, da bi pomanjkanje delovne sile v državi ustavilo Impolovo rast, ni, saj za podmladek skrbijo z izobraževanjem, štipendijami, predvsem........

© Večer