We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Dom Danice Vogrinec: Cerarjeva vlada prelomila obljubo

14 5 73
16.01.2018

Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve in enake možnosti je julija lani izdalo sklep, s katerim je zagotovilo 2,5 milijona evrov v obdobju treh let za prenovo in delno dozidavo objekta v območju pralnice in kuhinje Doma upokojencev Danice Vogrinec Maribor. Podpisala ga je ministrica Anja Kopač Mrak. ​Celoten projekt je bil ocenjen na 3,7 milijona evrov, preostanek bi primaknil največji mariborski dom za upokojence. A ministrstvo obljubljeno državno sofinanciranje zdaj krepko zmanjšuje. O tem pa še sploh niso obvestili direktorja doma Marka Slaviča, kjer so postopek javnega naročila za gradbena dela že izpeljali.

S tem denarjem bi v Domu Danice Vogrinec, ki je v popolni državni lasti, povečali in nadgradili pralnico za potrebe sedanjega doma in njegovih predvidenih novih enot, prav tako bi prenovili in dozidali kuhinjo. Tako bi lahko zagotavljali tudi racionalno delovanje novih dislociranih enot. V takšni mreži institucionalnega varstva starejših bi bila cena oskrbe zaradi nekaterih skupnih služb nižja, pravijo v Domu Danice Vogrinec. To podkrepijo tudi z izračuni.

Ministrstvo je s sklepom zagotovilo pol milijona evrov v letu 2017, milijon leta 2018 in dober milijon leta 2019. Lanskih sredstev ministrstvu še ni bilo treba izplačati, saj je bil sklep izdan šele sredi poletja, postopek javnega naročanja pa zahteva določen čas. Javno naročilo za investicijo je v skladu z izdanim sklepom izvedel Dom Danice........

© Večer