We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Del Ljubljanske ulice bo zaprt 16 mesecev

22 4 18
21.08.2018

Po jutranji prometni konici je Nigrad včeraj zaprl območje Ljubljanske ulice in uredil obvoze zaradi načrtovane gradnje podvoza pod železniškimi tiri v tej ulici. Skoraj deset milijonov evrov vredna investicija bo namreč na tem območju močno spremenila prometne tokove, dela pa naj bi potekala kar 16 mesecev. ​Odprtje novega podvoza je predvideno januarja 2020.

- Gradnja podvoza pod železniško progo v Ljubljanski ulici bo na tem območju močno spremenila prometne tokove.
- Vrednost investicije je 9,8 milijona evrov, sofinancerski delež mariborske občine je 4,3 milijona evrov.
- Dela naj bi potekala 16 mesecev, januarja 2020 je predvidena uporaba podvoza.
- V času gradnje bodo pešci in kolesarji prečkali železniško progo prek novega nivojskega prehoda ob mladinskem hotelu Pekarna.

​Od včeraj je za motorna vozila zaprta Ljubljanska ulica od križišča z Jezdarsko ulico do križišča z Masarykovo ulico oziroma do garažne hiše pri UKC Maribor. Prečkanje železniške proge z vozili tako ni več mogoče. ​Popolna zapora je tudi na Betnavski cesti, s katere ni več mogoče zavijati v Gorkega ulico. Obvozi so tako urejeni po Gorkega ulici in Ulici Moša Pijade, Titovi in Pobreški cesti. Začetki vožnje po obvozu so včeraj stekli brez težav in vozniki so se pravilno razvrščali. Do 1. septembra je prehod čez železniško progo v Ljubljanski ulici za pešce in kolesarje še mogoč, nato bodo preusmerjeni na nov nivojski prehod.

"Z........

© Večer