We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

(Pre)boj za Maribor: Gospodarsko rast čutijo le na vrhu

21 0 0
02.10.2018

Tema druge od treh predvolilnih Večerovih okroglih miz pod skupnim imenom (Pre)boj za Maribor se je vrtela okrog socialne slike v Mariboru. Čeprav o socialnih ukrepih odloča pretežno država, to ne pomeni, da lokalna skupnost ni zavezana k blaženju socialnih stisk. In kar je še pomembneje - lokalna skupnost lahko razpne mreže, ki preprečujejo drsenje proti dnu, je uvodoma povedala voditeljica razprave, Večerova novinarka Andreja Kutin Lednik.

​Odgovore na vprašanja, kakšna je ta varnostna mreža v mariborski občini, kakšna bi lahko bila in kako izboljšati socialni položaj ranljivih skupin v mestu, je iskala z Marjano Bravc, direktorico mariborskega centra za socialno delo, Metodom Dolinškom, sekretarjem območnega združenja Rdečega križa Slovenije, Majdo Struc, predsednico Društva prijateljev mladine Maribor, in Borisom Krabonjo, humanitarcem in vodilno silo društva Upornik.

Ena od ugotovitev okrogle mize je bila, da čeprav statistike poročajo o gospodarski rasti, podatki humanitarnih združenj kažejo, da tej rasti ne sledi tudi izboljšanje položaja občank in občanov v Mariboru. Na centru za socialno delo je bilo letos avgusta za kar sedem odstotkov prejemnikov denarne socialne pomoči več kot januarja. Prejemnikov te vrste pomoči je bilo avgusta 6130. "Res je, kar kaže statistika, tudi to, da se brezposelnost znižuje, ampak množice pred našimi vrati tega ne kažejo," je........

© Večer