We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

(FOTO) Božičkova šoferska karavana za šoferje, ki so obtičali

9 4 82
25.12.2017

Praznični dnevi pomenijo veselje, za poklicne voznike pa tudi stanje na parkirišču zaradi zapore tovornega prometa. Letos se praznična dneva nadaljujeta po nedelji, kar pomeni tri dni prepovedi vožnje med 8.00 in 21.00 zvečer.

Kakor vsako leto, je tudi letos veliko poklicnih voznikov preživelo Božič v kabinah svojih tovornjakov. Daleč od doma, daleč od družine in prijateljev, zato se je danes, na božični dan ob 7. uri zjutraj zbrala ekipa Sindikata poklicnih voznikov Slovenije in prostovoljcev na počivališču Fram in tam začela svojo božično karavano. "Ker smo sami poklicni vozniki in vemo, kako je hudo in žalostno biti za praznike zdoma. Čeprav si navajen in je to del tvojega poklica si ob takšnih dneh osamljen in imaš občutek, da si zapuščen, daleč stran od svojih najbližjih," pravi Karina Ditz iz sindikata voznikov. Pred štirimi leti so začeli in letos tradicijo tudi nadaljevali in obdarili, na slovenskih počivališčih »nasedle«, voznice in voznike.

Z božično glasbo, simboličnimi darili in nasmehom so trkali na vrata kabin, medtem ko je veliko ljudi še spalo v toplih posteljah, v krogu svojih........

© Večer