We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

V Zdravstvenem domu Nazarje odrekli pomoč štiriletnemu otroku

22 20 1444
26.09.2018

Mojca Žlebnik je v torek, 28. avgusta, v Zdravstveni dom (ZD) Nazarje pripeljala svojega štiriletnega sina Matjaža, ki ga je med igro v usta pičila do takrat še neznana žuželka. "Sin je grozljivo jokal, zavila sem ga mokro brisačo, tako sem ga malo umirila," pripoveduje Žlebnikova. Otroka je po piku nemudoma odpeljala v najbližji zdravstveni dom, v Nazarje, kjer je pričakovala takojšnje ukrepanje.

A naletela je na zaprta vrata. Medicinska sestra je namreč odrekla pomoč, četudi je bil otrok že zelo šibek in vidno otečen v usta, in ju z mamo napotila v zdravstveni dom v 20 minut oddaljenem Gornjem Gradu. "Medicinska sestra je sedela za računalnikom in mi dvakrat povedala, naj obiščem dežurnega zdravnika. Prosila sem jo, naj sina vendarle pregleda zdravnik, ki je bil v službi v Nazarjah, a je sestra presodila, da to ni potrebno, in odločila, da ga zdravnik ne bo pregledal." Štiriletnik tako do zdravnika v prvih, kot se je izkazalo pozneje, najbolj kritičnih trenutkih ni prišel.

"Po zavrnitvi so me oblile solze," pripoveduje Žlebnikova. Otrok namreč ni bil več v stanju, da bi si z njim upala sama v avto, zato je ustavila sosedo, ki ju je nemudoma odpeljala do ZD Gornji Grad, tistega dne zadolženega za dežurstvo. "Med potjo sem o sinovem stanju preko njegove botre že obvestila osebje ZD Gornji Grad, tako da so se lahko na najin prihod pripravili," pove........

© Večer