We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

V Mozirski gaj na ogled cvetja, eksotičnih ptic in pitonov

7 1 62
15.08.2018

Mozirski gaj je te dni še posebno barvit in cvetoč. Tam namreč od danes in vse do nedelje, 19. avgusta, poteka razstava rezanega cvetja, po besedah priznanega florista in strokovnega vodje razstave Simona Ogrizka, "najboljša slovenska razstava cvetličarsko-vrtnarskih mojstrovin leta 2018". Razstava sovpada tudi s 40. obletnico odprtja parka, zato so letošnjo naslovili Mozirski gaj skozi čas.

"Kreacije so nastajale pod rokami najboljših slovenskih cvetličarjev, najboljših profesorjev cvetličarstva s slovenskih cvetličarskih šol in najperspektivnejših dijakov slovenskega cvetličarstva," pojasnjuje Roman Čretnik iz Mozirskega gaja in dodaja, da slovenska hortikultura v tem poletju povezuje preteklost, sedanjost in prihodnost.

Razstave rezanega cvetja so v Mozirskem gaju že tradicija, pripravljajo jih vse od leta 1978. "Pravzaprav se je Mozirski gaj odprl s prvo razstavo rezanega cvetja na prostem na ozemlju takratne Jugoslavije. Od takrat je bila razstava vsako leto razen leta 1991 zaradi uničujoče poplave........

© Večer