We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

V celjskih muzejih živahno tudi vse poletje

5 0 17
04.08.2018

Zanimive razstave in počitniško dogajanje za otroke so tisto, kar privabi domače in tuje obiskovalce tudi poleti, da obiščejo celjski Pokrajinski muzej in Muzej novejše zgodovine. V Stari grofiji Pokrajinskega muzeja Celje so poleti v sodelovanju s hrvaškim Dvorom Veliki Tabor odprli občasno razstavo Veronika Deseniška v slovensko-hrvaškem spominu.

Že otvoritev razstave je pokazala, kako veliko je zanimanje javnosti za Veroniko Deseniško, pravi Rada Hriberšek iz Pokrajinskega muzeja. Razstava bo na ogled do 17. oktobra, ko bo obletnica Veronikine smrti. Zelo aktivna prva polovica leta je bila tudi v Muzeju novejše zgodovine Celje. Pravijo, da so že uresničili večino za letos zastavljenih razstavnih projektov. Večji, ki je še pred njimi, pa bo namenjen stoti obletnici konca prve svetovne vojne in bojev za severno mejo.

V obeh muzejih poskrbijo tudi za počitniško dogajanje. V avgustu bodo v Pokrajinskem muzeju delavnice za najmlajše. Dve, na temo Veronike Deseniške, bodo pripravili v drugi polovici avgusta. V njej se bodo udeleženci preizkusili v pisanju ljubezenske poezije pod vodstvom Kristiana Koželja. Prav tako avgusta bo tudi delavnica, v kateri bodo udeleženci skušali naslikati portret Veronike Deseniške; prva bo v sredo, 8. avgusta, naslednja pa 22. avgusta. V drugi delavnici si bodo ogledali razstavo Steklo na Celjskem od konca 18.........

© Večer