We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Slovenska jezera dobro obiskana, ponekod več kot tisoč obiskovalcev dnevno

8 2 144
12.08.2018

Velenjska plaža ob Velenjskem jezeru je odprta od sredine junija do sredine septembra, odvisno tudi od vremena, uvodoma pove Franci Lenart, direktor Zavoda za turizem Šaleške doline. "Največji obisk beležimo v času večjih prireditev, denimo Pljusk v Velenjsko jezero in v času šolskih počitnic, od sredine julija do sredine avgusta. Ocenjujemo, da je v lanskem letu plažo obiskalo 100.000 obiskovalcev in da se bomo tej številki približali tudi letos."

Velenjska plaža je otrokom še posebej prijazna, ponuja namreč otroška igrala na obali ter igrala sredi jezera, ki so primerna za velike in majhne otroke. Na voljo so tudi druge aktivnosti za obiskovalce, med drugim supanje, deskanje, vožnja s pletno, vožnja z električnim plovilom, vaterpolo, jadranje, kolesarjenje, ribolov na Škalskem jezeru, igranje golfa med Velenjskim in Škalskim jezerom, jahanje konj, odbojka na mivki, nogomet in tenis.

V letošnjem letu so pripravili tudi nekaj novosti. "Obiskovalcem so na voljo novi ležalniki in senčniki, dodatna gostinska ponudba, dodatne kabine za preoblačenje, Info stojnica s promocijskimi materiali destinacije in priložnostnimi artikli za na plažo, izposoja koles, novo je tudi električno plovilo za vožnjo po jezeru."

Lenart ugotavlja, da v času vročinskih valov beležijo večji obisk kot sicer. Lani so bili kar štirje, v času letošnjega pa so prav tako opazili povečan obisk, dobro obiskana je velenjska plaža tudi med vikendi. Kako je z vstopnino? "Na Velenjski plaži nudimo brezplačno parkiranje, brezplačno uporabo igral na kopnem in na vodi ter brezplačno uporabo ležalnikov in senčnikov," pojasnjuje Franci Lenart. Za varnost vselej skrbijo reševalci iz vode, ki pa letos, na srečo, niso imeli veliko dela, izjema je oskrba manjših prask.

Lenart pojasnjuje, da so z obiskom zadovoljni, obisk tujcev se iz leta v leto povečuje. "Največ jih prihaja iz Nizozemske, Belgije, Nemčije in Avstrije, prenočujejo pa v kampu v Velenju ali v kampih v Zgornji Savinjski dolini oziroma v kapacitetah v bližini Velenja in Topolšici."

Jezero Jasna od svoje ureditve pred nekaj leti vsako leto doživi večji obisk, pa pojasnjuje Elizabeta Skumavc iz Turizma Kranjska Gora. "Če štejemo vse, mimoidoče in ostale ljudi, ki se tam tudi kopajo, sončijo in spijejo kavo, govorimo o številki približno 1200 ljudi na dan. Seveda o tej številki govorimo na višku poletne sezone. Letošnje leto je to sigurno v avgustu," doda Skumavčeva. "V letošnjem letu je bil obisk v juniju in juliju manjši od prejšnjih let, predvsem........

© Večer