We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Slovenci množično na hrvaško obalo, sosedje že beležijo rekorde

6 1 73
15.07.2018

Slovenci veljamo za zveste in tradicionalne goste v sosednji Hrvaški, uvodoma pove Metka Bradetić, direktorica predstavništva Hrvaške turistične skupnosti v Sloveniji. Dodaja, da prepoznavamo in cenimo hrvaško turistično ponudbo, zato se radi redno vračamo. "Glede na povečano število prihodov gostov v prvih šestih mesecih, med drugim iz Slovenije, kot tudi odlične napovedi turističnih agencij za preostanek leta, pričakujemo dobre turistične rezultate. Spremembe, v primerjavi s predhodnim letom, kažejo na rast prihodov in prenočitev v predsezoni. Poleg tega beležimo tudi rast nočitev na celini, kar je za nas pomembno. Tega smo zelo veseli, ker v zadnjih nekaj letih vlagamo veliko truda v povečanje prepoznavnosti kontinentalnih destinacij in nenehno delamo na širjenju ponudbe skozi vse leto."

Po besedah Bradetićeve Slovenci letos najpogosteje izbiramo destinacije na območju Istre in Kvarnerja, sledita področji Zadra in Splitsko-dalmatinske županije. "V prvih šestih mesecih letošnjega leta so gostje največ nočitev ustvarili v Umagu, Malem Lošinju, Novigradu, Medulinu in Rovinju." Med desetimi najbolj priljubljenimi hrvaškimi destinacijami med Slovenci se vsako leto izmenjujejo iste destinacije, to so tiste, ki se nahajajo najbližje Sloveniji.

In katere nastanitve se Slovenci najpogosteje poslužujemo? Hotel, apartma, kamp? Metka Bradetić pojasnjuje, da slovenski gostje od nekdaj veljajo za zaprisežene kampiste. Kampiranju pa sledijo tudi druge........

© Večer