We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Se v Celju obeta nekaj podobnega muzeju Madame Tusaud‘s?

4 0 24
01.08.2018

Vesna in Matija Golner iz Turističnega društva Celje, ki domuje v Kvartirni hiši v Gosposki ulici, sta si zamislila turistični produkt za ta posebni zgodovinski objekt v mestnem jedru.

Ideja seže v leto 2011, ko se je društvo preselilo v te prostore in sta menila, da potrebujejo tudi izvirno vsebino z novim turističnim produktom. "Ta bo nadaljeval javni program delovanja društva, samih prostorov prejšnje umetniške galerije in bo hkrati pisan na kožo članstvu našega društva, torej ljubiteljem bogate celjske kulturne dediščine," predstavi zamisel Vesna Golner. Končni cilj projekta je postavitev Muzeja Celjska zgodba oziroma po angleško Celje Story, v katerem želijo izvajati turistične in izobraževalne projekte ter delavnice.

Celjsko zgodbo sestavljajo figure celjskih zgodovinskih osebnosti, izdelane iz silikonskih mas. Leta 2012 so poskusno izdelali lik kraljice Barbare Celjske, ki pa ni uspel. Enako se je zgodilo leto kasneje s figuro kraljice Ane Celjske. Prelomnica je nastala, ko je Turistično društvo Celje pričelo sodelovati s kiparjem Cirilom Hočevarjem, ki je leta 2013 izdelal kiparski del figure Alme Karlin. Ta lik je uspel........

© Večer