We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Se raje prebujamo v ljubezen ali sovraštvo?

10 1 0
07.12.2017

Lara Jankovič. Igralka, šansonjerka, voditeljica in aktivistka. Umetnica, ki se je v razburkanih časih, v katerih živimo, odločila občinstvo nagovoriti s pesmimi vsega sveta, ki se dotikajo nesmisla vojn in sovraštva. S pesmimi, ki zrejo k svobodi, miru, strpnosti in ljubezni. Projekt je naslovila Kako diši svoboda, kakšne barve je mir?

Pesmi je bilo težko izbrati, ker jih je ogromno. Na koncu jih je izbrala petnajst, tistih iz vojnih in povojnih časov. Takšnih, ki so opomin. Poje jih v šestih jezikih, tako tiste, ki so ljudem blizu, kot tiste manj znane. "Skozi te pesmi želim, da se spomnimo vrednot, ki so zaspale, upam, da ne tudi umrle. Da jih obnovimo. Danes želim, da te pesmi zvenijo kot opomin, da nikoli več ne smemo dovoliti, da se kaj takega ponovno zgodi. Da ne dovolimo, da se narod razdvaja."

Večer petnajstih pesmi in nekaj veznega teksta, pod katerega se je podpisal Tomaž Letnar, je svojo premiero doživel že marca letos, pove Lara Jankovič, pobudnica in idejna vodja projekta. "Začelo se je s koncertom v moji rodni Ajdovščini. Bilo je 21. marca, na svetovni dan strpnosti, poezije in boja proti rasni diskriminaciji. Na ta........

© Večer