We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Naročila in odšla brez plačila: Kako pogosto slovenske gostince razjezijo taki gosti?

16 9 77
27.08.2018

Prigoda iz enega od celjskih gostinskih lokalov. Stranka v kavarno pripelje tudi majhnega otroka in za dve osebi naroči šest slaščic in dve pijači. Ko želita lokal zapustiti, stranka pristopi do natakarja in pove, da nima denarja za poravnavo računa, ki znaša nekaj manj kot 20 evrov. Natakarji ji pojasnjujejo, da v kavarno ne more priti, če ve, da nima denarja. Ženska odgovarja, da bo račun poravnala naslednji dan, zaposleni pa ji odvrnejo, da se to tako ne počne. Po nekaj minutah pregovarjanja obvelja mnenje stranke, ki zatrdi, da se vrne naslednji dan. Ob odhodu stranke je stiska natakarjev očitna, policije pa zaradi, po njihovih besedah premajhnega zneska, niso poklicali. Naknadno so ugotovili, da se je prav takšna situacija zgodila že v preteklosti.

Koliko podobnih primerov se dogaja po Sloveniji, smo se pogovarjali z gostinci ter mariborsko, celjsko in ljubljansko policijo. Kako naj v primeru, ko stranka ne plača naročila, ravnajo natakarji, kakšne so kazni in kakšne so izkušnje gostincev?

Maja Planinšek, vodja ene bolj obiskanih celjskih kavarn Miško knjižko, ki se nahaja v neposredni bližini celjske knjižnice, pojasnjuje, da točne evidence neplačnikov ne vodijo, zato so podatki okvirni. "Neplačniki se pojavijo v povprečju približno enkrat na dva meseca. Več jih je v bolj frekvenčnih mesecih, torej od marca do oktobra. Njihovo število se veča premo sorazmerno s številom obiskovalcev lokala," pove uvodoma. Razlogov, zakaj ljudje ne plačujejo, je več, ni nujno, da je za tem vselej goljufija. Planinškova razloge za neplačevanje pripisuje neobičajnim psihofizičnim stanjem, afektom, raztresenosti ali pomanjkanju sredstev. "Dostikrat se zgodi, da gost pride po nekaj urah ali dneh poravnati svoj dolg."

Maja Planinšek ob tem dodaja, da gre pri neplačevanju običajno za manjše zneske, ko gost ne plača kave ali piva. Največkrat pozabijo storitev v njihovi kavarni plačati moški, stari med 60 in 80 let. Kakšen je postopek, ko natakar ugotovi, da gost ni poravnal računa? "Ko gost zapusti lokal brez plačila, se račun izda in shrani do konca izmene za primer, če bi se gost vrnil in račun poravnal. V kolikor se to ne zgodi, se račun stornira in artikli........

© Večer