We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Kraje na servisih: Boste kaznovani, če gorivo enostavno pozabite plačati?

19 3 13
03.09.2018

Pred dnevi smo pisali o pobegih iz gostinskih lokalov, tokrat pa preverjamo, kako pogosto se to dogaja na bencinskih servisih po Sloveniji. Pogovarjali smo se s S. Š., ki dela na enem od slovenskih bencinskih servisov, kjer kraje bencina niso vsakdanja stvar, a se dogajajo. Tudi takšne s krajo tablic. "Pred kratkim se je zgodilo, da je moški pripeljal na bencinsko črpalko, natočil poln rezervoar goriva in odpeljal. S sodelavcem sva počakala nekaj časa, da bi videla, ali bo moški pripeljal nazaj in poravnal račun. Ker tega ni storil, sva poklicala policijo, ki je ugotovila, da je moški imel ukradeno registrsko tablico. Kolikor smo seznanjeni, ga do danes še niso uspeli izslediti."

Nakradel za 13.000 evrov goriva
Marca letos je policija prijla 31-letnika, ki ga je sumila, da je v Ljubljani in okoici na bencinskih servisih kradel gorivo. V vozilu je imel cisterno, v katero je lahko natankal do tisoč litrov goriva. Policija sumi, da je nakradel za skoraj 13.000 evrov goriva.

Miran Šadl z mariborske policijske uprave opozarja, da ne smemo enačiti dejanj, ko storilec namerno pobegne, s tistimi, ko nekdo natoči gorivo in ga zaradi različnih vzrokov pozabi plačati ter se odpelje. "V takih primerih se vozniki, ko do njih pridejo policisti, zavedo svoje pozabljivosti, se vrnejo na bencinski servis in račun poravnajo. Pogosto to storijo še pred prihodom policije, ko se zavedo, kaj so storili. Taka dejanja seveda niso kazniva, ker ne gre za naklepno tatvino."

Takšni nesporazumi in pozabljivost pa niso tako redki. "Zgodilo se je že, da je moški natočil gorivo, ženska pa je v tem času prišla do blagajne, vzela čokoladico, jo plačala in odšla. Ko je par odpeljal, smo ugotovili, da nista plačala goriva. Čez nekaj časa sta se vrnila in povedala, da je šlo za nesporazum med njima. Mož je mislil, da je žena........

© Večer