We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Kam poleti? Na celjsko kopališče

18 1 0
16.06.2018

Letno kopališče Celje bo jutri odprlo vrata kopalcem. Bazenska voda bo ogrevana, bazen pa bo obiskovalcem na voljo vsak dan od 10. do 19. ure v juniju in septembru, julija in avgusta pa vsak dan od 9. do 20. ure, je povedala Maja Voglar, vodja gospodarjenja pri ZPO Celje. Celjski bazen lahko dnevno sprejme tudi do tisoč obiskovalcev.

Letno kopališče Celje, ki je lani praznovalo 60-letnico delovanja, bo tudi letos ponudilo prijeten prostor za preživljanje poletnih dni. V bazenskem kompleksu bodo na voljo otroška igrala pa igrišči za odbojko na mivki in košarko, obiskovalcem bodo brezplačno na voljo ležalniki in senčniki, za hrano in pijačo pa poskrbijo trije gostinski lokali.

Letno kopališče Celje je vrata prvič odprlo 11. avgusta 1957. Projektiral ga je inženir Stanko Bloudek, bazen pa je bil pretežno zgrajen udarniško, s prostovoljnim delom. Tudi tombolo so priredili, da so z njo pridobivali sredstva za postavitev bazena. V takratnem lokalnem časopisu so septembra 1957, po odprtju bazena, zapisali, da je na otvoritev prišlo več kot tisoč ljudi. V članku najdemo podatek, da je bilo pri postavitvi bazena opravljenih 15.409 ur prostovoljnega dela, ki........

© Večer