We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Jezerski turizem je v razcvetu, kako pa je s čistočo voda?

20 12 11
23.08.2018

Velenjska plaža ob Velenjskem jezeru je odprta od sredine junija do sredine septembra, odvisno tudi od vremena, pove Franci Lenart, direktor Zavoda za turizem Šaleške doline. "Največji obisk beležimo v času večjih prireditev in v času šolskih počitnic, od sredine julija do sredine avgusta. Ocenjujemo, da je v lanskem letu plažo obiskalo 100.000 obiskovalcev in da se bomo tej številki približali tudi letos." Velenjska plaža je otrokom še posebej prijazna, ponuja namreč otroška igrala na obali ter igrala sredi jezera. Na voljo so tudi druge aktivnosti za obiskovalce, med drugim supanje, deskanje, vožnja s pletno in vožnja z električnim plovilom.

Velenjska plaža je še posebej dobro obiskana med vikendi. Kako je z vstopnino? "Na Velenjski plaži nudimo brezplačno parkiranje, brezplačno uporabo igral na kopnem in na vodi ter brezplačno uporabo ležalnikov in senčnikov," pojasnjuje Franci Lenart. Z obiskom so zadovoljni, tudi obisk tujcev se iz leta v leto povečuje. "Največ jih prihaja iz Nizozemske, Belgije, Nemčije in Avstrije."

Jezero Jasna od svoje ureditve pred nekaj leti vsako leto doživi večji obisk, pa pojasnjuje Elizabeta Skumavc iz Turizma Kranjska Gora. "Če štejemo vse, mimoidoče in ostale ljudi, ki se tam tudi kopajo, sončijo in spijejo kavo, govorimo o številki približno 1200 ljudi na dan. Seveda je tako na višku poletne sezone. Letošnje leto je to sigurno v avgustu," doda Skumavčeva.

Ob Jezeru Jasna sta gostom na voljo dve kavarni, podesti, ležišča in opazovalni stolp. Letos je na........

© Večer