We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Glasba so čustva, pot in podiranje meja

4 0 95
12.07.2018

Goran Bojčevski je vrhunski klarinetist. Po rodu iz Makedonije, sedaj Celjan. Celje ga je ponosno vzelo za svojega in mu letos, ob občinskem prazniku, podelilo bronasti celjski grb za vrhunski ustvarjalski in izvajalski glasbeni opus. Kjerkoli nastopi, ga občinstvo navdušeno sprejme. Za novo glasbeno doživetje bo poskrbel 20. julija na celjskem Starem gradu, s koncertom, na katerem bo gost vrhunski kitarist, njegov rojak, Vlatko Stefanovski.

Glasbi se je Bojčevski zapisal že v mladosti. V rodni Bitoli je dokončal srednjo glasbeno šolo, se izpopolnjeval pri znanem profesorju Petku Radevu, ki je kot prvi klarinetist nekdaj nastopal v milanski Scali. Nato je začel študij klarineta na skopski akademiji za glasbo, a se že po enem letu odločil za študij v Ljubljani.

Slovenijo je izbral tudi zaradi odličnega geografskega položaja, pravi, saj so od tod na dosegu različne evropske metropole. Mnogo bolj kot iz Makedonije. "Ko si v zgodnjih dvajsetih, si ni težko upati. Takrat misliš, da je ves svet tvoj. In dejansko tudi je tako - treba je samo odpreti svoj um in srce."

Leta 2001 je prišel študirat v........

© Večer